Založ si blog

Trojjediný odvolaný premiér a neschopná pani z paláca vládnu Slovensku?

To predsa nemôže byť pravda! Pani prezidentka sa opäť vyznamenala. Ústava sem, ústava tam. Odstupujúceho povereného ministra zdravotníctva generála Lengvarského nahradí multitalent Heger, dostane tak po ministerstve financií aj zdravotníctvo. Aby Heger s toho nebol preťažený (veď buduje stranu) vymysleli v OĽANO ďalšiu funkciu. Nominovali akože štátneho tajomníka, mimochodom patológa, aké to príznačné pre stav zdravotníctva, pán Palkovič bude “akoby” ministrom. Veď máme aj asi “akoby” Ústavu. Všetkým zainteresovaným, okrem odvolaného premiéra, muselo byť v tej chvíli jasné, že ústava nepozná nijakého „akoby“ ministra. To im ale vonkoncom nevadí.

Menovanie Hegera za ministra zdravotníctva je teda ďaľšou katastrofou pre Slovensko. Heger nezvládal krízové momenty svojej vlády, ktorá sa mu rozpadla a nemá v sebe líderstvo, ale má veľké ambície do budúcnosti ostať premiérom.

Dočasný minister zdravotníctva Lengvarský povedal, že odchádza pre politickú korupciu a diletantizmus. To je silná káva pre vládu z “akoby” bojovníkov proti korupcii a mafiám, zrazu tu máme vládu korupčníkov a diletantov. No pekne sa tá „najlepšia“ vláda vyfarbila.

Heger s Matovičom zhodili všetky svoje zlyhania na nič netušiaceho patológa a tvária sa, že oni so zdravotníctvom vlastne nič nemajú dočinenia.

Prezidentke Čaputovej vôbec neprekáža toto zjavné trhanie Ústavy na kúsky. Vládnu tu “akoby” ministri, ktorí sú v pozícii akože štátnych tajomníkov. A tak tu máme zrazu aj trojjediného odvolaného – premiéra, ministra financií a ministra zdravotníctva, ale aj nádejného lídra „Modrej koalície“. Tá chcela, teda ešte jej aktuálny predseda Kollár, na čele nejaké A-čko a nie nejakého Dzurindu. ako experta na spájanie strán. Teraz je na ťahu Heger, aby ten neschopný a v decemdri 2022 odvolaný premiér spojil pravicu do volieb. Humor na Slovensku ešte našťastie nevymrel. Asistovať mu má Naď a Budaj. Skvelá to zostava.

Na Slovensku bude odteraz len jeden multitalent Heger, jedna palácová pani a zvyšok sprostí poddaní? Dokedy to národ a opozícia ešte bude trpieť?

Prezidentka SR Zuzana Čaputová by mala okamžite vymenovať úradnícku vládu, ktorá by viedla krajinu do predčasných parlamentných volieb, Keď píšem okamžite, myslím aj OKAMŽITE!

K vymenovaniu úradníckej vlády povedala prezidentka po páde vlády pristúpi v prípade závažného zlyhania tejto odvolanej vlády. Kedy to bude, keď nie teraz? Veď je Slovensko už na kolenách!

MIEROVÁ INICIATÍVA SO ZÁRUKAMI BEZPEČNOSTI PRE UKRAJINU A RUSKO

11.12.2023

Predvianočná mierová iniciatíva s medzinárodnými bezpečnostnými zárukami pre Ukrajinu a Rusko. Európske národné štáty musia rozhodovať suverénne a nezávisle o svojej bezpečnosti vo vznikajúcom multipolárnom svetovom poriadku. V posledných rokoch sa ukázalo, že EÚ a jej členské štáty boli príliš slabé na to, aby zabránili agresívnej vojne vo svojom východnom [...]

Povolebná úvaha čo s Európou? Tá musí byť úplne reorganizovaná.

02.10.2023

Európska únia, politická nadstavba kontinentu sa zdegenerovala na mocenský aparát, ktorý má s demokraciou a tým, čo chcú občania jednotlivých štátov, pramálo spoločné. To však nie je všetko. Hranice štátov nezodpovedajú štruktúram, ktoré vyrástli všade. Je čas na úplnú reorganizáciu. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen nebola demokraticky [...]

Akú rolu vlastne hrá Ukrajina v Afrike?

09.09.2023

Odkedy Ukrajina existuje ako samostatný štát, od roku 1991, vlády v Kyjeve pozlátili všetko, čo zostalo z dedičstva sovietskej éry. Najmä so zbraňami sa dali dosiahnuť vysoké zisky, ktoré však plynuli do súkromného sektora. To bolo bezohľadné. Musí sa zdať záhadou, že Severná Kórea bola v krátkom čase schopná zostrojiť veľké rakety a dokonca vytvoriť svoje vlastné [...]

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

podolay

Prezident Nemecko-slovenskej hospodárskej únie, poslanec nemeckého parlamentu 2017-2021. Moje blogy budú venované politike, ekonomike, ale aj spoločensky aktuálnym témam a to nielen na Slovensku. -------------------------------------------- Ďakujem za Vaše maily k článkom: pavol@podolay.eu

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 411273x
Priemerná čítanosť článkov: 9139x

Autor blogu

Kategórie