Založ si blog

Zelenského po summite bolí hlava!

Niet sa čo diviť, že Zelenského teraz bolí hlava. Bol naivný a prehral s prefíkaným západom na celej čiare. Tak ale zvyčajne dopadnú diletanti v politike. Mal sa predsa len držať toho herectva. Teraz priviedol vlastnú krajinu do záhuby. Prvý týždeň po ruskej invázii boli otvorené dvere na dohodu s Ruskou federáciou. Nechal sa ovplyvniť západom, aby len pekne pokračoval vo vojne a o dodávku zbraní bude mat postarané. Teraz po ňom zostanú státisíce hrobov mladých Ukrajincov a značne zdevastovaná krajina. Je len otázkou času, kedy ho národ vyženie z úradu?

NATO sa na summite elegantne zbavilo Ukrajiny a prehodilo ju do rúk skupiny G7. Ukrajina sa stala nežiaducou ekonomickou záťažou, ktorá splnila svoju úlohu a teraz je potrebné sa toho problému nejako rýchlo zbaviť. Krajiny NATO tak prehodili Ukrajinu skupine G7, čo je ekonomická a nie bezpečnostná aliancia.
Skupina G7 bude Ukrajinu porciovať tzv. čiastkovými úpismi, ktoré budú kryté veľkými súkromnými západnými fondmi. Jedným z najväčších veriteľov Ukrajiny sa stane americký hedžový fond BlackRock. Ukrajina sa namiesto členstva v NATO stane splátkovým kalendárom, ktorý bude insolventný a západné korporácie sa budú hojiť na ukrajinskom majetku. Teraz už nie je čas na vojnu a na NATO, teraz je čas na skupinu G7 a na rabovanie Ukrajiny. Nič z nej nezostane. Presne preto došlo k presunu garancií z NATO na bedrá skupiny G7. Nebude to Rusko, ktoré ošklbe Ukrajinu, nie. Budú to Londýnske a New Yorské kancelárie, ktoré rozporcujú Ukrajinu a jej majetky na cimpr-campr. Nič Ukrajine nezostane. Úplne nič. Čo neobsadia Rusi, to Ukrajine ukradnú finanční makléri. Tí sa v tom vyznajú. Ukrajine zostanú len dlhy a ekonomická poroba.
Putinova vláda ani po obrovských sankciách uvalených po ruskej invázii na Ukrajinu nepadla a naopak, od amerického petrodolára začalo odchádzať viac a viac štátov, na čele s Čínou, čo je najväčší zahraničný držiteľ amerických štátnych dolárových dlhopisov.
Taktiež neúspešná vojenská protiofenzíva Ukrajiny iba potvrdzuje, že Rusko na Ukrajine zostane a západ (NATO) a ani Ukrajina s tým nič nezmôžu. NATO jednoducho prehodilo Ukrajinu ako nevyhnutnú ekonomickú záťaž nepodarenej vojenskej operácie ekonomickým jastrabom zo skupiny G7.

To je v skutočnosti krutá realita záverečného protokolu zo summitu NATO vo Vilniuse!

MIEROVÁ INICIATÍVA SO ZÁRUKAMI BEZPEČNOSTI PRE UKRAJINU A RUSKO

11.12.2023

Predvianočná mierová iniciatíva s medzinárodnými bezpečnostnými zárukami pre Ukrajinu a Rusko. Európske národné štáty musia rozhodovať suverénne a nezávisle o svojej bezpečnosti vo vznikajúcom multipolárnom svetovom poriadku. V posledných rokoch sa ukázalo, že EÚ a jej členské štáty boli príliš slabé na to, aby zabránili agresívnej vojne vo svojom východnom [...]

Povolebná úvaha čo s Európou? Tá musí byť úplne reorganizovaná.

02.10.2023

Európska únia, politická nadstavba kontinentu sa zdegenerovala na mocenský aparát, ktorý má s demokraciou a tým, čo chcú občania jednotlivých štátov, pramálo spoločné. To však nie je všetko. Hranice štátov nezodpovedajú štruktúram, ktoré vyrástli všade. Je čas na úplnú reorganizáciu. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen nebola demokraticky [...]

Akú rolu vlastne hrá Ukrajina v Afrike?

09.09.2023

Odkedy Ukrajina existuje ako samostatný štát, od roku 1991, vlády v Kyjeve pozlátili všetko, čo zostalo z dedičstva sovietskej éry. Najmä so zbraňami sa dali dosiahnuť vysoké zisky, ktoré však plynuli do súkromného sektora. To bolo bezohľadné. Musí sa zdať záhadou, že Severná Kórea bola v krátkom čase schopná zostrojiť veľké rakety a dokonca vytvoriť svoje vlastné [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

podolay

Prezident Nemecko-slovenskej hospodárskej únie, poslanec nemeckého parlamentu 2017-2021. Moje blogy budú venované politike, ekonomike, ale aj spoločensky aktuálnym témam a to nielen na Slovensku. -------------------------------------------- Ďakujem za Vaše maily k článkom: pavol@podolay.eu

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 411473x
Priemerná čítanosť článkov: 9144x

Autor blogu

Kategórie