Založ si blog

Čo teraz? Čo čaká Slovensko? Alternatíva?

V súvislosti s nedávno uverejnenými preferenciami strán na Slovensku (či už pravdivých, alebo kúpených) ma napadol výrok britského premiéra Winstona Churchilla: „najväčší argument proti demokracii je pätminútový rozhovor s priemerným voličom“. A celkom iste to platí aj na priemerného slovenského voliča.

 

Bolo vskutku desivé zažiť posledné dni rokovanie najvyššieho zákonodárneho orgánu Slovenskej rebubliky o páde vlády Eduarda Hegera (vlastne Matoviča). To bol teda obraz demokracie v decembri 2022 a to po 30-tich rokoch nezávislosti Slovenska! Vďaka Sulíkovej SaS sa toto trápenie konečne skončilo.

V Národnej rade Slovenskej republiky je stále veľa nesystémových hnutí, ako je OĽANO, SME RODINA, ZA ĽUDÍ, ĽSNS a ich odnož Republika. Niektoré sú mnohokrát len na jedno použitie, ako nám to slovenská politická scéna už dlhodobo dokazuje. Tie by už, po tom čo nám tu za posledné roky predviedli, nemali dostať šancu na parlamentné kreslá. Správanie Igora Matoviča by malo byť pre voličov ponaučením pri každých ďalších voľbách, že nie je správne používať svoj hlas ako protestný. Mal by sa využívať viac racionálny úsudok, než emócie z jedného videa koncom januára 2020 vo francúzskom Cannes. O tom bolo tých 25,02%.

Aj Vy cítite, že popri všetkých tých „demokratických nástrojoch” za posledných 30 rokov, opäť smerujeme k totalite a neviete, čo s tým? Nenastal práve teraz ten čas na skutočnú národno-pravicovú Alternatívu? Taká šanca sa nám voličom, tak skoro nevráti.

Vráťme Slovensko konečne jeho občanom! Áno, Slovensko má byť na 1. mieste.

Alebo je to väčšine národa skutočne jedno, kam sa krajina uberá? Ako budú vyrastať ich deti? Chce si nechať vziať slobodu a demokraciu? Nejako sa mi to nechce veriť. Je teda len na skutočnej väčšine národa, aby sa konečne prebudila s tejto politickej letargie. Vy občania ste všetci nová alternatíva pre Slovensko!

Kedy si toto všetko uvedomí aj priemerný volič na Slovensku, ktorého politika síce nezaujíma, ale v neposlednej rade sa ho bytostne a najmä ekonomicky dotýka? Čím skôr sa tak stane, tým to bude lepšie pre krajinu pod Tatrami a jej obyvateľov.

Lebo stále platí, keď sa volič nestará o politiku, potom sa politika postará aj o neho, so všetkými negatívnymi dôsledkami pre jeho osobu.

MIEROVÁ INICIATÍVA SO ZÁRUKAMI BEZPEČNOSTI PRE UKRAJINU A RUSKO

11.12.2023

Predvianočná mierová iniciatíva s medzinárodnými bezpečnostnými zárukami pre Ukrajinu a Rusko. Európske národné štáty musia rozhodovať suverénne a nezávisle o svojej bezpečnosti vo vznikajúcom multipolárnom svetovom poriadku. V posledných rokoch sa ukázalo, že EÚ a jej členské štáty boli príliš slabé na to, aby zabránili agresívnej vojne vo svojom východnom [...]

Povolebná úvaha čo s Európou? Tá musí byť úplne reorganizovaná.

02.10.2023

Európska únia, politická nadstavba kontinentu sa zdegenerovala na mocenský aparát, ktorý má s demokraciou a tým, čo chcú občania jednotlivých štátov, pramálo spoločné. To však nie je všetko. Hranice štátov nezodpovedajú štruktúram, ktoré vyrástli všade. Je čas na úplnú reorganizáciu. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen nebola demokraticky [...]

Akú rolu vlastne hrá Ukrajina v Afrike?

09.09.2023

Odkedy Ukrajina existuje ako samostatný štát, od roku 1991, vlády v Kyjeve pozlátili všetko, čo zostalo z dedičstva sovietskej éry. Najmä so zbraňami sa dali dosiahnuť vysoké zisky, ktoré však plynuli do súkromného sektora. To bolo bezohľadné. Musí sa zdať záhadou, že Severná Kórea bola v krátkom čase schopná zostrojiť veľké rakety a dokonca vytvoriť svoje vlastné [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

podolay

Prezident Nemecko-slovenskej hospodárskej únie, poslanec nemeckého parlamentu 2017-2021. Moje blogy budú venované politike, ekonomike, ale aj spoločensky aktuálnym témam a to nielen na Slovensku. -------------------------------------------- Ďakujem za Vaše maily k článkom: pavol@podolay.eu

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 410943x
Priemerná čítanosť článkov: 9132x

Autor blogu

Kategórie