Založ si blog

Šéf NATO dáva za pravdu Putinovi?

Na začiatku ruskej „špeciálnej operácie“ na Ukrajine 24. februára 2022 prezident Putin povedal: „Túto vojnu sme nezačali, ale teraz ju ukončíme“. O rok neskôr Stoltenberg, šéf NATO potvrdil Putinovo hodnotenie.

Na tlačovej konferencii v sídle NATO 13. februára sám generálny tajomník Stoltenberg novinárom korigoval dátum oficiálneho začiatku vojnových udalostí na Ukrajine. Reportér Associated Press sa opýtal generálneho tajomníka, ako sa po roku vojny na Ukrajine „transformovala NATO a najmä, ako sa zmenila jeho práca“? Doslovné vysvetlenie bolo:

„V jednom ohľade sa NATO nezmenilo, len ukázalo, aké je dôležité. V skutočnosti NATO od roku 2014 vykonalo najväčšie posilnenie kolektívnej obrany, pretože vojna sa nezačala vo februári minulého roku. Začala v roku 2014.

“Táto okolnosť viedla ku komplexnej úprave našej aliancie, s väčšou pripravenosťou ozbrojených síl, s väčšou prítomnosťou vo východnej časti aliancie, s viacerými cvičeniami,“ pokračoval Stoltenberg vo vysvetľovaní aktivít na východnom krídle NATO. Ako pozitívny vedľajší efekt spojených aktivít vojenskej aliancie na Ukrajine šéf NATO dodal: „A prvýkrát po mnohých, mnohých rokoch všetci spojenci začali zvyšovať svoje výdavky na obranu“. S nástupom udalostí z 24. februára 2022 sa aliancia NATO okamžite rozhodla „zvýšiť našu prítomnosť“ s cieľom vybudovať túto posilnenú prítomnosť, ktorú sme už zaviedli v posledných rokoch. Nasledovalo ďalšie potvrdenie, že konkrétne plánovanie vojny proti Rusku sa začalo najneskôr v roku 2016:

„Zriadili sme bojové jednotky už v roku 2016“.

Invázia nebola prekvapením, vysvetlil ďalej Stoltenberg. Udalosti boli „predvídateľné“, takže NATO „bolo pripravené, keď sa to stalo“. Nech už Stoltenberga k tomu viedlo čokoľvek, potvrdzuje to, čo prezident Putin povedal od začiatku. Zároveň tým karhá všetky klamstvá, ktoré bez ohľadu na históriu popierajú, že Kyjev od roku 2014 vedie vojnu proti vlastným ľuďom na východe a NATO je pevne na jeho strane. Týmto vyhlásením zároveň potvrdzuje, že NATO pracuje na vojne proti Rusku už najmenej sedem rokov. Ako inak by sa dalo interpretovať, že bojové skupiny vznikli už v roku 2016? Každý, kto pozoroval, čo sa deje na Donbase tiež vie, že na civilné obyvateľstvo v tamojších mestách sa už niekoľko rokov strieľalo zo zbraní NATO, výsledkom čoho je viac ako 14.000 mŕtvych civilistov. NATO má teda na svedomí nevinných civilistov.

Arogantne priznávajú svoju politiku klamstva.

Jednoducho si treba položiť otázku, čo podnietilo Stoltenberga, Merkelovú, Hollanda a Porošenka, aby povedali pravdu. Naposledy, keď oznámili, že Minské dohody nikdy nemali za cieľ uzavrieť mier, ale získať čas na vyzbrojenie Ukrajiny proti Rusku. V tomto zmysle treba súhlasiť s Putinom, keď hovorí, že Západ je „impérium klamstiev“. Nie je to však tak, že Západ, najmä USA, vždy vyviazli so svojimi klamstvami? Je to to, čo poháňa túto aroganciu, tentoraz uprostred prebiehajúceho konfliktu, priznanie, že klamali a plánovali vojnu? Alebo pravda vykĺzne keď „novinári“ náhodou dajú správnu otázku? Táto otázka ani nesmerovala Stoltenbergovi. Pýšil sa teda Stoltenberg len tým, aká skvelá je jeho práca pre NATO a samozrejme impérium USA, aký je prezieravý v plánovaní a nedokázal odolať tomuto sebachváleniu? V každom prípade to povedal, čím potvrdil všetko, z čoho Rusko a teraz aj Čína obvinili NATO a USA.

Stojí teraz ríša klamstiev chrbtom k stene? 

Doteraz boli všetci oznámnovaní ako „chápači Putina“, ktorí poukazovali na to, že rozširovanie NATO na východ bolo agresívnym činom Západu, že NATO je vinné za súčasnú ruskú špeciálnu operáciu, že Západ nikdy nenapomínal Kyjev, aby konečne realizoval Minské dohody a že sankcie proti Rusku sú nezákonné a škodlivé najmä pre nás. Ako to bude vyzerať teraz, keď sa Stoltenberg zaradil na zoznam tých, ktorí vlastne rozumejú Putinovi? A potom je tu vec vyhodenia plynovodov Nord Stream do vzduchu.

Americký žurnalista Seymour Hersh píše, že za explóziou v Nord Stream 1 a 2 v septembri 2022 stojí USA. Nórsko bolo do operácie zasvätené, nakolko američania na túto misiu použili ich základne Ryyge a Sola. Príkaz mal prísť osobne od US-prezidenta Bidena. Mimochodom pri nástupnej návšteve kancelára Scholza v Bielom dome 8. februára 2022 Biden prehlásil: pri vpáde Ruska do Ukrajiny „nebude existovať Nord Stream 2“, USA to vedia realizovať, načo nemecký kancelár len prikývol, nakoľko „stratil reč“. USA to, čo písal novinár Hersh, mimochodom nositeľ Pulitzerovej ceny 1970, samozrejme popierajú.

Nemalo by však platiť: Kto raz klame… a bol prichytený tak čerstvo? A ako sa môže vláda Spolkovej republiky Nemecko stále vykrúcať, keď odmieta objasniť tento teroristický akt, proti tak dôležitej nemeckej infraštruktúre? Čelí NATOstan svojmu Armagedonu? Nie je skôr zlý vtip, že USA teraz požadujú, aby boli podvodné potrubia lepšie chránené. Uvedomil si Washington, že nie sú jediní, ktorým sa takýto výkon podaril? Svet vidí, kto klame a kto sleduje aké ciele. Ďakujeme pán Stoltenberg. Neukazuje však Váš lapsus aj to, že západní lídri presne vedia, čo robia a ako to robia? Státisíce, ba dokonca milióny ľudských životov sa nepočítajú s ušľachtilými cieľmi udržania moci impéria USA a rozdrvenia Ruska a Číny.

Nejako sa nechcem vidieť po Stoltenbergovom boku, ako niekto, kto rozumie Putinovi. Preto to poviem veľmi jasne: vo veľa veciach nerozumiem Putinovi. Stoltenberg mi práve potvrdil a zároveň dokázal, že publikácie z Ruska, ako napríklad Russia Today, s väčšou pravdepodobnosťou hovoria pravdu, ako ktorékoľvek zo západných systémových médií. Tam sa dalo už dávno čítať, čo mali vlastne Stoltenberg, Merkelová a spol. za ľubom ohľadom Minských dohôd. Práve to, konkrétne pravdivejšie spravodajstvo je dôvodom, prečo asi boli tieto ruské médiá cenzúrované a zakázané. Propagandistické lži Západu by sa predsa nemali rušiť. Ako inak môže ríša klamstiev naďalej klamať svojim občanom a nechať príliš veľa ľudí, aby klamstvám tiež uverili? V USA sa v súčasnosti po zmene majiteľa verejne spracúvajú cenzúrne akcie spoločnosti Twitter. Tie ovplyvňovali dokonca voľbu prezidenta USA v roku 2020.

Odhalenie Stoltenberga ukazuje len špičku ľadovca klamstiev. Ale to je to, čo sa stane, keď sa „špičkové sily“ nevyberajú na základe kvalifikácie, ale na základe ideologickej poslušnosti. Dobrý príklad je nemecká ministerka zahraničia za stranu zelených, ktorá je v tomto smere viac ako prekvalifikovaná. Nedávno na Rade Európy v Strasburgu vyhlásila vojnu Rusku. Včera na Bezpečnostnej konferencii v Mníchove zase prehlásila, že Ukrajina bude bezpečná len vtedy, keď Putin otočí svoju politiku „o 360 stupňov“! To v preklade znamená, že Rusku odporučila, aby ju zachovali v súčasnom smerovaní. Toľkú oddanosť k ruskej politike by človek od pani Baerbock skutočne nečakal. A toto nám vládne v Európe. Aj to bolo rovnako úprimné ako Stoltenbergovo odhalenie o začiatku vojny. A ako je to s pravdou a najmä kvalifikáciou v súčasnej slovenskej vláde?

Ach áno, len Rusko klame a šíri propagandistické nepravdivé správy.

 

Poznámka.

Všetko čo tu píšem je môj osobný názor. Nie som členom žiadnej strany na Slovensku (ani som nikdy nebol), a nie som členom politickej strany ani v cudzine. Moje názory teda nie sú postojmi žiadnej politickej strany. Pre serióznu a neanonymnú diskusiu je v pravo uvedená moja emailová adresa.

MIEROVÁ INICIATÍVA SO ZÁRUKAMI BEZPEČNOSTI PRE UKRAJINU A RUSKO

11.12.2023

Predvianočná mierová iniciatíva s medzinárodnými bezpečnostnými zárukami pre Ukrajinu a Rusko. Európske národné štáty musia rozhodovať suverénne a nezávisle o svojej bezpečnosti vo vznikajúcom multipolárnom svetovom poriadku. V posledných rokoch sa ukázalo, že EÚ a jej členské štáty boli príliš slabé na to, aby zabránili agresívnej vojne vo svojom východnom [...]

Povolebná úvaha čo s Európou? Tá musí byť úplne reorganizovaná.

02.10.2023

Európska únia, politická nadstavba kontinentu sa zdegenerovala na mocenský aparát, ktorý má s demokraciou a tým, čo chcú občania jednotlivých štátov, pramálo spoločné. To však nie je všetko. Hranice štátov nezodpovedajú štruktúram, ktoré vyrástli všade. Je čas na úplnú reorganizáciu. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen nebola demokraticky [...]

Akú rolu vlastne hrá Ukrajina v Afrike?

09.09.2023

Odkedy Ukrajina existuje ako samostatný štát, od roku 1991, vlády v Kyjeve pozlátili všetko, čo zostalo z dedičstva sovietskej éry. Najmä so zbraňami sa dali dosiahnuť vysoké zisky, ktoré však plynuli do súkromného sektora. To bolo bezohľadné. Musí sa zdať záhadou, že Severná Kórea bola v krátkom čase schopná zostrojiť veľké rakety a dokonca vytvoriť svoje vlastné [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

podolay

Prezident Nemecko-slovenskej hospodárskej únie, poslanec nemeckého parlamentu 2017-2021. Moje blogy budú venované politike, ekonomike, ale aj spoločensky aktuálnym témam a to nielen na Slovensku. -------------------------------------------- Ďakujem za Vaše maily k článkom: pavol@podolay.eu

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 411258x
Priemerná čítanosť článkov: 9139x

Autor blogu

Kategórie