Založ si blog

Čo teraz? Čo čaká Slovensko? Alternatíva?

V súvislosti s nedávno uverejnenými preferenciami strán na Slovensku (či už pravdivých, alebo kúpených) ma napadol výrok britského premiéra Winstona Churchilla: „najväčší argument proti demokracii je pätminútový rozhovor s priemerným voličom“. A celkom iste to platí aj na priemerného slovenského voliča.

 

Bolo vskutku desivé zažiť posledné dni rokovanie najvyššieho zákonodárneho orgánu Slovenskej rebubliky o páde vlády Eduarda Hegera (vlastne Matoviča). To bol teda obraz demokracie v decembri 2022 a to po 30-tich rokoch nezávislosti Slovenska! Vďaka Sulíkovej SaS sa toto trápenie konečne skončilo.

V Národnej rade Slovenskej republiky je stále veľa nesystémových hnutí, ako je OĽANO, SME RODINA, ZA ĽUDÍ, ĽSNS a ich odnož Republika. Niektoré sú mnohokrát len na jedno použitie, ako nám to slovenská politická scéna už dlhodobo dokazuje. Tie by už, po tom čo nám tu za posledné roky predviedli, nemali dostať šancu na parlamentné kreslá. Správanie Igora Matoviča by malo byť pre voličov ponaučením pri každých ďalších voľbách, že nie je správne používať svoj hlas ako protestný. Mal by sa využívať viac racionálny úsudok, než emócie z jedného videa koncom januára 2020 vo francúzskom Cannes. O tom bolo tých 25,02%.

Aj Vy cítite, že popri všetkých tých „demokratických nástrojoch” za posledných 30 rokov, opäť smerujeme k totalite a neviete, čo s tým? Nenastal práve teraz ten čas na skutočnú národno-pravicovú Alternatívu? Taká šanca sa nám voličom, tak skoro nevráti.

Vráťme Slovensko konečne jeho občanom! Áno, Slovensko má byť na 1. mieste.

Alebo je to väčšine národa skutočne jedno, kam sa krajina uberá? Ako budú vyrastať ich deti? Chce si nechať vziať slobodu a demokraciu? Nejako sa mi to nechce veriť. Je teda len na skutočnej väčšine národa, aby sa konečne prebudila s tejto politickej letargie. Vy občania ste všetci nová alternatíva pre Slovensko!

Kedy si toto všetko uvedomí aj priemerný volič na Slovensku, ktorého politika síce nezaujíma, ale v neposlednej rade sa ho bytostne a najmä ekonomicky dotýka? Čím skôr sa tak stane, tým to bude lepšie pre krajinu pod Tatrami a jej obyvateľov.

Lebo stále platí, keď sa volič nestará o politiku, potom sa politika postará aj o neho, so všetkými negatívnymi dôsledkami pre jeho osobu.

Čo zostalo z Ukrajiny?

29.04.2024

Všetci sme prehrali. Zo slávnych „európskych hodnôt“ nezostalo nič. Vojna na Ukrajine vstupuje do svojej záverečnej fázy – Rusko túto vojnu vyhrá na všetkých frontoch. Vojensky, geopoliticky a ekonomicky. Ako sa mohla stať táto katastrofa, táto historická porážka Západu? Odpoveď je jednoduchá: kolektívny Západ všade prekročil svoje vlastné medze. Nielenže [...]

MIEROVÁ INICIATÍVA SO ZÁRUKAMI BEZPEČNOSTI PRE UKRAJINU A RUSKO

11.12.2023

Predvianočná mierová iniciatíva s medzinárodnými bezpečnostnými zárukami pre Ukrajinu a Rusko. Európske národné štáty musia rozhodovať suverénne a nezávisle o svojej bezpečnosti vo vznikajúcom multipolárnom svetovom poriadku. V posledných rokoch sa ukázalo, že EÚ a jej členské štáty boli príliš slabé na to, aby zabránili agresívnej vojne vo svojom východnom [...]

Povolebná úvaha čo s Európou? Tá musí byť úplne reorganizovaná.

02.10.2023

Európska únia, politická nadstavba kontinentu sa zdegenerovala na mocenský aparát, ktorý má s demokraciou a tým, čo chcú občania jednotlivých štátov, pramálo spoločné. To však nie je všetko. Hranice štátov nezodpovedajú štruktúram, ktoré vyrástli všade. Je čas na úplnú reorganizáciu. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen nebola demokraticky [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície „kto sa nám postaví, pôjde dole“

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

podolay

Prezident Nemecko-slovenskej hospodárskej únie, poslanec nemeckého parlamentu 2017-2021. Moje blogy budú venované politike, ekonomike, ale aj spoločensky aktuálnym témam a to nielen na Slovensku. -------------------------------------------- Ďakujem za Vaše maily k článkom: pavol@podolay.eu

Štatistiky blogu

Počet článkov: 46
Celková čítanosť: 415575x
Priemerná čítanosť článkov: 9034x

Autor blogu

Kategórie