Založ si blog

Kachovská priehrada – propagandistické lži popierajú akúkoľvek logiku.

Odkedy je priehrada Kachovka pod ruskou kontrolou, ostreľovali ju kyjevské jednotky. Rovnako ako to bolo v Záporožskej jadrovej elektrárni. Teraz bola priehrada vyhodená do vzduchu, čo prispelo k politike Kyjeva v oblasti spálenej zeme, v tomto prípade zatopenej zeme.

V článku na ntv bol titulok: „Necháva Moskva Krym zomrieť od smädu?“ Za túto prácu klamstiev je zodpovedný ruský nenávistník Uladzimir Zhyhachou. Je z oblasti Charkova a na ntv napísal už veľa nenávistných článkov proti Rusku. Neuvedomuje si tento hlásateľ nenávisti, že už titulkom poskytol najlepší argument, že za túto explóziu v žiadnom prípade nemôže byť Rusko? Práve Kyjev pred deviatimi rokmi odvodnil krymský zavlažovací kanál. Preto jedným z prvých cieľov ruskej špeciálnej operácie bolo obnovenie zásobovania Krymu vodou. A teraz to vraj zase zrušili?

Aký hlúpy musíte byť, aby ste uverili takejto neprestajnej západnej propagande? Rusko vyhodí do vzduchu aj svoje plynovody NS1, NS2 (!) a teraz si zničí zásobovanie vodou pre Krym? Pretože predpokladám, že nepíšem pre hlúpych ľudí, nebudem sa púšťať do všetkých tých propagandistických klamstiev. Existujú však skutočnosti, ktoré nie sú až také známe. Satelitné merania zistili, že Kachovská nádrž mala pred výbuchom nezvyčajne vysokú hladinu vody. Otázkou musí byť, kto to spôsobil. Ďalej proti prúdu je päť ďalších priehrad s nádržami, ktoré sú však pod kontrolou Kyjeva. Stavidlá týchto priehrad sa ďalej otvorili, takže priehrada Kachovka už bola vystavená mimoriadnemu namáhaniu. Masy vody uvoľnené po pretrhnutí boli teda ešte ničivejšie, ako keď bola hladina vody normálna. To však nie je všetko.

Bolo to práve Anglicko a Churchill, kto sa počas druhej svetovej vojny zameral na priehrady v Nemecku a zničil ich. Ďakujem vám, pán kancelár Scholz, že ste konečne našli správne slová pre tieto neľudské vojnové zločiny spáchané Angličanmi. Boli to tiež USA, ktoré zničili nielen vodné nádrže v Kórei, ale aj stáročné zavlažovacie systémy pre poľnohospodárstvo. Takéto vojnové zločiny majú zatiaľ na svedomí len Anglosasi a teraz Kyjev, ktorý je pod velením Washingtonu. Áno, Churchill a aj Zelenskyj dostali v Nemecku dokonca “Cenu Karola Veľkého” (Karlspreis)! Volodymyr Zelenskyj a ukrajinský ľud boli ocenení cenou Karola Veľkého 2023 v Aachene “za mier v Európe”!?

Teraz sa už hľadajú východiská.

Celkovo sú ale komentáre veľmi opatrné, pokiaľ ide o autorstvo výbuchu. Môže to byť len preto, že každý presne vie, kto je za to zodpovedný. Nie je tiež žiadnym tajomstvom, že Kyjev už mesiace ostreľuje túto priehradu. Už sa hľadá spôsob, ako odbremeniť kyjevské vedenie fámami, že pretrhnutie hrádze mohlo byť výsledkom ruskej lajdáckosti. Faktom ale zostáva, že Kyjev zámerne zdvihol hladinu vody v nádrži Kachovka na nebezpečnú úroveň a potom ešte viac otvoril stavidlá proti prúdu.

V tomto zmysle Kyjev koná podľa vzoru všetkých anglosaských vojen. Čo nemôže byť naše, bude zničené.

Rovnako ako Drážďany, ktoré boli zničené po konferencii v Jalte, ktorá tiež dala Drážďany do sovietskej sféry vplyvu. Drážďany boli nemocničným mestom, a preto chránené stanným právom. V Severnej Kórei po americkom bombardovaní nezostala ani jedna dvojposchodová budova. Maximom Západu na Ukrajine je, že do rúk Ruska by sa mala dostať iba zničená pôda. Preto sa nepodniknú žiadne kroky proti tomu, že kyjevská armáda posledných deväť rokov ostreľovala civilné ciele. Rovnako ako región Belgorod je v Rusku už niekoľko týždňov.

Ruský ľud chce tvrdšie opatrenia.

Toto sa už nepublikuje, pretože je jasné, že už len to by oprávňovalo vyhlásenie vojny Kyjevu Ruskou federáciou a v tomto prípade by bolo jasné, kto je agresor. Práve tieto útoky priamo na ruské územie však spôsobujú Kremľu, Putinovi, najväčšie problémy. Ako aj neustále ostreľovanie Donecka, ktoré trvá už deväť rokov. Putin musí vlastným občanom vysvetliť, prečo Rusko nezasahuje tvrdšie proti ütokom s Kyjeva. Pred čím varuje šéf Wagner skupiny Prigožin. Moskva má sankcie voči Rusku vcelku pod kontrolou.

Skutočným problémom môže byť reptanie vlastných ľudí, pretože nechápu, prečo sa Moskva stále správa ku Kyjevu tak jemne. Boli to aj noviny New York Times, ktoré v decembri minulého roka napísali, že ruské zbrane sú zbytočné, pretože zomiera príliš málo civilistov. Zoči-voči tomu všetkému by malo byť pomaly každému jasné, kto dodržiava medzinárodné právo a zákony vojny a kto to nikdy nerobil. Všetky priehrady pozdĺž Dnepra postavil ešte Sovietsky zväz. Aj najväčšia jadrová elektráreň v Európe v Záporoží potrebuje vodu na chladenie a tej tiež hrozí výbuch priehrady. Som jediný, kto tu vidí akýsi staro-nový vzor vedenia vojny?

Protiofenzíva zahájená 4. júna, je zatiaľ pre ukrajinskú armádu katastrofou. Tanky Leopard 2 a Bradley nedodržali, čo sa od nich očakávalo, boli rozdrvené ruským delostrelectvom a kamikadze dronmi. Skutočná samovražedná operácia.Tí, ktorí rozhodujú na Západe, im síce 15 mesiacov držia palce, ale zároveň posielajú ukrajinských vojakov na smrť.

Ukrajinci, ktorí od februára 2022 nepochybne prišli o viac ako 400.000 vojakov, už majú viac mŕtvych, ako Spojené štáty v druhej svetovej vojne! Ak to nie je skutočný zločin proti ľudskosti, ktorý sa odohráva v Európe, pretože Biden dúfa, že zachráni mafiánsku a skorumpovanú krajinu na príkaz Washingtonu, aj s výdatnou spoluúčasťou Európanov, tak potom neviem, čo to je.

Atómová veľmoc, akou bezpochyby Ruská federácia je, sa jednoducho nedá v tejto konvenčnej vojne poraziť. To by si mali konečne uvedomiť všetci vojnoví štváči, aj tu na Slovensku.

Ľudia a ukrajinská armáda nevydržia do amerických volieb v roku 2024 a Biden bude musieť priznať po Afganistane ďalšiu katastrofu pre USA/NATO, pretože podcenil silu ruskej armády a sľuboval ukrajinskému národu nemožné víťazstvo nad Ruskom a aj prijatie Ukrajiny do NATO. Nemám najmenšie pochybnosti, že ak by bola Ukrajina prijatá do NATO, povedie to k tretej svetovej vojne a teda v podstate k zániku života na našej planéte. Samozrejme všetko to bude v mene slobody a demokracie.

Už dnes máme 400.000 mŕtvych, ktorí zomreli vlastne pre nič! Stačilo.

Urýchlene potrebujeme okamžité prímerie a nasledovné mierové rokovania! Toto šialenstvo musí diplomatickou cestou konečne skončiť!

MIEROVÁ INICIATÍVA SO ZÁRUKAMI BEZPEČNOSTI PRE UKRAJINU A RUSKO

11.12.2023

Predvianočná mierová iniciatíva s medzinárodnými bezpečnostnými zárukami pre Ukrajinu a Rusko. Európske národné štáty musia rozhodovať suverénne a nezávisle o svojej bezpečnosti vo vznikajúcom multipolárnom svetovom poriadku. V posledných rokoch sa ukázalo, že EÚ a jej členské štáty boli príliš slabé na to, aby zabránili agresívnej vojne vo svojom východnom [...]

Povolebná úvaha čo s Európou? Tá musí byť úplne reorganizovaná.

02.10.2023

Európska únia, politická nadstavba kontinentu sa zdegenerovala na mocenský aparát, ktorý má s demokraciou a tým, čo chcú občania jednotlivých štátov, pramálo spoločné. To však nie je všetko. Hranice štátov nezodpovedajú štruktúram, ktoré vyrástli všade. Je čas na úplnú reorganizáciu. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen nebola demokraticky [...]

Akú rolu vlastne hrá Ukrajina v Afrike?

09.09.2023

Odkedy Ukrajina existuje ako samostatný štát, od roku 1991, vlády v Kyjeve pozlátili všetko, čo zostalo z dedičstva sovietskej éry. Najmä so zbraňami sa dali dosiahnuť vysoké zisky, ktoré však plynuli do súkromného sektora. To bolo bezohľadné. Musí sa zdať záhadou, že Severná Kórea bola v krátkom čase schopná zostrojiť veľké rakety a dokonca vytvoriť svoje vlastné [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

podolay

Prezident Nemecko-slovenskej hospodárskej únie, poslanec nemeckého parlamentu 2017-2021. Moje blogy budú venované politike, ekonomike, ale aj spoločensky aktuálnym témam a to nielen na Slovensku. -------------------------------------------- Ďakujem za Vaše maily k článkom: pavol@podolay.eu

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 411474x
Priemerná čítanosť článkov: 9144x

Autor blogu

Kategórie