Založ si blog

Zelenského poradca: Máme právo všetko zničiť!

Mačka je už von z vreca. Zelenského poradca Mychajlo Podoľak oznamuje to, čo bolo už dávno známe. Zelenskyj zámerne presadzuje politiku spálenej zeme. To však nie je všetko. Ukrajina má „právo“ zničiť všetko na Kryme, v Doneckej ľudovej republike, Luganskej ľudovej republike, Záporožskej a Chersonskej oblasti, povedal Mychajlo Podoľak, poradca šéfa kancelárie Vladimíra Zelenského.

Tvrdil: „Prečo by mala Ukrajina, ktorá dnes absolútne závisí od plnej spolupráce s partnermi v oblasti vyzbrojovania a ich nasadenia a akú vojenskú misiu by sme plnili s dopadom na Moskvu? Máme iné prioritné ciele.“

„To, čo nám zaručuje medzinárodné právo, to znamená, že máme právo zničiť všetko na území Krymu, Luganska (LĽR), Donecka (DĽR), Záporožia a Chersonskej oblasti.“ Takto koná niekto, kto má skutočný zámer zjednotiť krajinu? Získať späť občanov? Mesto Doneck je už deväť rokov pod paľbou kyjevských jednotiek. Už bolo zavraždených viac ako 14.000 civilistov a bola zničená aj civilná infraštruktúra. USA, EÚ, berlínska a aj slovenská vláda to podporujú.

S týmto odhalením by malo byť jasné, kto patrí pred medzinárodný tribunál.

Prečo Zelenskyj tak tvrdohlavo bojuje o Bachmut?

Bachmut alebo po rusky Arťomovsk má strategickú hodnotu. Ale niet pochýb o tom, že tam budú vyhnané kyjevské jednotky. Prečo tam teda Zelenskyj posiela desaťtisíce svojich vojakov na istú smrť alebo zajatie? Bolo by príliš zjednodušené myslieť si, že Bachmut je len o spôsobovaní obetí ruskej armáde zničením alebo dokonca o udržaní kontroly nad mestom. V Bachmute môžeme pozorovať, čo už kyjevské jednotky všade predviedli v oblastiach stratených Kyjevom. To sú oblasti, kde ľudia už v referendách vyhlásili, že radšej budú žiť pod brutálnym jarmom Moskvy, ako sa stať ukrajinskými hrdinami. Ide o oblasti, v ktorých sa v drvivej väčšine hovorí rusky, 80 percent a viac. Oblasti s ľuďmi, ktorým Porošenko pred deviatimi rokmi zakázal používať materinský jazyk. Pučistická vláda v Kyjeve vie, že tieto oblasti navždy stratila. Čo sa tam teda vlastne deje?

Bolo to pozorované v Mariupole. Prisluhovači práporov Azov zámerne zriadili pozície v obytných budovách, klinikách, materských školách a školách, premenili ich na vojenské objekty a vyprovokovali ich zničenie. Zabarikádovali sa v Azovskej oceliarni, najväčšej v Európe, čím zabezpečili úplné zničenie tohto priemyselného zariadenia. Od začiatku bolo jasné, že ani toto mesto nebude možné udržať. Bol to sám Zelenskyj, kto pod hrozbou smrti zakázal akékoľvek stiahnutie sa z mesta a oceliarne. Stálo to tisíce životov, no politický herec dosiahol svoj cieľ. Mesto a jeho priemyselné závody sú takmer úplne zničené. Cieľom Zelenského je, aby sa do rúk Ruska nedostalo žiadne nezničené obývateľné mesto s fungujúcou infraštruktúrou a priemyselnými závodmi. Čo nemôže byť moje, bude zničené. Zelenskyj riadi politiku spálenej zeme, ako nafúkané, zlomyseľné dieťa. Ak tú hračku nemôžem mať, rozbijem ju, aby sa z nej nikto nemohol tešiť. Úpadok Ukrajiny po nezávislosti možno ilustrovať na malom mestečku Arťomovsk/Bachmut (max. 90.000 obyvateľov). Založili ho Rusi v 16. storočí a jeho populácia sa neustále zvyšovala, rovnako ako prosperita, ktorú prináša ťažba nerastných surovín. Pod mestom sa nachádzajú obrovské podzemné jaskyne a tunely.

Okolo roku 1900 malo mesto asi 20.000 obyvateľov. V roku 1989 dosiahol vrchol 90.000. Odvtedy, keď Kyjev prevzal kontrolu, to už išlo z kopca. Aj z hľadiska blahobytu, aj počtu obyvateľov. V roku 2015 ich bolo len 77.000. O päť rokov neskôr ich bolo o ďalších 4.000 menej. To ukazuje, že vláda v Kyjeve nebola a ani nie je schopná udržať blahobyt, ktorý už bol dosiahnutý. Po zákaze ruštiny tisíce ľudí utiekli do Ruska. Aké dôveryhodné to môže byť, keď má byť Arťomovsk teraz všetkými prostriedkami udržaný pod Kyjevom, ktorý má teraz údajne len asi 5.000 civilistov?

Mariupol, Arťomovsk, Cherson

Arťomovsk predurčil Zelenskij k rovnakému osudu ako Mariupol. Nič nezostane ruským podľudom, ktorí budú obývať mesto. To isté platí pre všetky oblasti, vrátane vidieckych, ktoré chcú patriť Rusku. Kyjevskí vojaci plienia a pália všetko, čoho sa musia vzdať. Ale aj tam, kde ich už osem rokov vyháňajú, pokračujú v pustošení a zabili viac ako 14.000 civilistov. Mesto Doneck a okolie je stále ostreľované ťažkými zbraňami kalibru NATO a každý deň pribúdajú nové obete. Niet pochýb, že ide o vojnové zločiny. Ale kyjevský režim je v tradícii USA, ktoré v každej zo svojich útočných vojen najprv bombardovali mestá a zabili milióny civilistov.

Je to obraz o duševnom stave Zelenského, že v radoch svojej armády prijíma desaťtisíce obetí s hlavným cieľom, čo najviac zničiť stratené mestá. Znovu tu pripomínam Mariupol. V tom sú nápomocní aj poľskí žoldnieri, ktorých je desať či dvadsaťtisíc, ktorí tradične nenávidia Ukrajincov, no ešte viac nenávidia Rusov. Asi neprekvapí, že sa veselo podieľajú na ničení ukrajinských miest. Koniec koncov, stále sa majú otvorený účet so 60.000 Poliakmi, ktorých na konci vojny v roku 1945 zavraždili ukrajinskí nacionalisti.

Ale dá sa predpokladať, že všetkým zahraničným žoldnierom bojujúcim za kyjevský režim je tiež jedno, v akom stave je civilná infraštruktúra. Určite sú medzi nimi aj psychopati, ktorí majú potešenie z číreho ničenia, vrážd a zabíjania. Týchto psychopatov možno nájsť v každej armáde, ale najmä medzi žoldniermi.

Peniaze sa zarábali na východe

Východné oblasti Ukrajiny boli vždy hospodársky najvýznamnejšie.

Sú tam nerastné suroviny a s tým spojený ťažký priemysel. Po roku 1990 tam bol priemerný príjem takmer dvakrát vyšší ako v západných častiach a práve o tieto regióny prišiel Kyjev vlastnou vinou. Ak by pučistická vláda za Porošenka nezakázala ruský jazyk, nestalo by sa vôbec nič. Minskými dohodami sa mu ešte stavali zlaté mosty. Porošenko však po nich nechcel ísť ďalej, ako priznal minulý rok. A bola to Merkelová a Hollande, ktorí tiež oznámili, že tieto dohody nikdy nemali za cieľ zachovať mier a zjednotenú Ukrajinu. Vojnu s Ruskom naplánovali títo zločinci a neváhali o tom dokonca klamať OSN. Treba vidieť, že ak by po referendách tieto priemyselne vyspelé regióny vstúpili do Ruskej federácie bez ujmy, mohol to byť pre Rusko ekonomickým ziskom. Krym je dobrým príkladom toho, ako dobre sa mohli mať ľudia na východe Ukrajiny, keby mali to šťastie byť súčasťou Ruskej federácie. To by však masívne poškodilo povesť hodnotového západu. Zelenskyj teda používa americkú metodológiu v tom zmysle, že akonáhle stratia kontrolu nad oblasťou, nikde nesmie dôjsť k zlepšeniu životných podmienok.

Nedostatok munície kyjevskej armády, pretože sa strieľa na civilistov

Zo Spojených štátov sa už ozývajú hlasy napomínajúce Kyjev, aby zachádzal cielenejšie s muníciou. Masívna spotreba munície kyjevskej armády je z veľkej časti spôsobená tým, že strieľa zo všetkých rúr v snahe spôsobiť čo najväčšie škody na tom, čo nemôže mať. Vôbec nezáleží na tom, či to má vojenský zmysel. Je to čistá nenávisť, ktorá poháňa tieto činy. To, že za to nie sú povolaní na zodpovednosť je spôsobené aj tým, že západných politikov pohlcuje rovnaká nenávisť. Akceptujú každý (vojnový) zločin, obrovské škody na vlastnej ekonomike, státisíce mŕtvych tiel, hlavné je, že by to mohlo poškodiť Rusko. Pokiaľ teda NATO dodáva zbrane Kyjevu, podporuje Zelenského politiku úplného zničenia spálenej zeme. Všetci politici, ktorí to podporujú, sú v tradícii USA vinní za ničenie, smrť a útek nevinných civilistov. Novinár Seymour Hersh teraz obvinil amerických politikov, že ich poháňa nenávisť. Ostáva mi teda len dúfať, že v dohľadnej dobe padnú tvorcom na prsty novovzniknuté zákony proti nenávistným prejavom. Ako inak možno pochopiť prejavy proti Putinovi a Rusku, ako poháňané čistou iracionálnou nenávisťou? Ale nenávisť a strach sú zlí poradcovia, a to vysvetľuje, čo sa deje na Ukrajine a prečo na Západe stále dvoria (vojnovým) zločinom Zelenského. Je mi ľúto tých úbohých chlapcov, ktorých nezmyselne obetujú nielen v Arťomovsku. Možno len dúfať, že zodpovedných zločincov potrestá aspoň karma.

Nie je najvyšší čas na mierové rozhovory? Mala nedávna spoločná návšteva Česko-Slovenských prezidentov v Kyjeve ako tému so Zelenským aj bod o mierových rozhovoroch? Išlo len o ďaľšie dodávky zbraní na dosť zničenú Ukrajinu, aby tam bolo ešte viac krajiny zničenej? Alebo išlo hlavne o PR akciu a náležité fotky (aj tie dekadentné s luxusného vlaku!) a videá s krytov, pre nastávajúcu volebnú kampaň slovenskej prezidentky?

Ak tam nebola žiadna reč o mieri, boli to len vyhodené peniaze daňových poplatníkov!

MIEROVÁ INICIATÍVA SO ZÁRUKAMI BEZPEČNOSTI PRE UKRAJINU A RUSKO

11.12.2023

Predvianočná mierová iniciatíva s medzinárodnými bezpečnostnými zárukami pre Ukrajinu a Rusko. Európske národné štáty musia rozhodovať suverénne a nezávisle o svojej bezpečnosti vo vznikajúcom multipolárnom svetovom poriadku. V posledných rokoch sa ukázalo, že EÚ a jej členské štáty boli príliš slabé na to, aby zabránili agresívnej vojne vo svojom východnom [...]

Povolebná úvaha čo s Európou? Tá musí byť úplne reorganizovaná.

02.10.2023

Európska únia, politická nadstavba kontinentu sa zdegenerovala na mocenský aparát, ktorý má s demokraciou a tým, čo chcú občania jednotlivých štátov, pramálo spoločné. To však nie je všetko. Hranice štátov nezodpovedajú štruktúram, ktoré vyrástli všade. Je čas na úplnú reorganizáciu. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen nebola demokraticky [...]

Akú rolu vlastne hrá Ukrajina v Afrike?

09.09.2023

Odkedy Ukrajina existuje ako samostatný štát, od roku 1991, vlády v Kyjeve pozlátili všetko, čo zostalo z dedičstva sovietskej éry. Najmä so zbraňami sa dali dosiahnuť vysoké zisky, ktoré však plynuli do súkromného sektora. To bolo bezohľadné. Musí sa zdať záhadou, že Severná Kórea bola v krátkom čase schopná zostrojiť veľké rakety a dokonca vytvoriť svoje vlastné [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

podolay

Prezident Nemecko-slovenskej hospodárskej únie, poslanec nemeckého parlamentu 2017-2021. Moje blogy budú venované politike, ekonomike, ale aj spoločensky aktuálnym témam a to nielen na Slovensku. -------------------------------------------- Ďakujem za Vaše maily k článkom: pavol@podolay.eu

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 411206x
Priemerná čítanosť článkov: 9138x

Autor blogu

Kategórie